Bilo nekad

VIDEO Dan kad je Bruce Lee došao u Mostar

Uz predstavnike tadašnje Inicijative Urbanog pokreta ceremoniji otkrivanja spomenika, prisustvovao je velik broj kung-fu majstora, zaljubljenika u ovu borilačku vještinu...
Vijesti / Flash | 05. 03. 2024. u 12:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Radi se o univerzalnoj pravdi, gdje se ideja vještina, dobrih namjera, budnosti i poštenja može boriti protiv korupcije, protiv loših namjera, protiv hegemonije ili diktature'', rekao je to Veselin Gatalo u studenom 2005. godine tijekom postavljanje statue Bruce Leeja u mostarskom parku Zrinjevac.

Uz predstavnike tadašnje Inicijative Urbanog pokreta, čiji je član bio i Gatalo, ceremoniji otkrivanja spomenika, prisustvovao je velik broj kung-fu majstora, zaljubljenika u ovu borilačku vještinu te u lik i djelo glumca i slavnog majstora.

''Zadovoljstvo mi je sudjelovati na ceremoniji otvaranja ovog spomenika. Ideja je stara godinu dana i uvijek sam je podržavao. Bruce Lee je Kinez, ali njegove ideje i borba za slobodu i pravdu su univerzalne i mogu se primijeniti na svaku zemlju'', rekao je tadašnji kineski veleposlanik u BiH, Li Shuyuan.

Video s otvaranja, objavljen na Youtube kanalu Associated Press, donosimo u nastavku.

Video: Bosnians erect monument to kung fu legend

Podsjećamo, umjetničko djelo Ivana Fijolića, posljednji put u mostarskom parku viđeno je u subotu 2. ožujka 2024.godine, te mu se nakon toga gubi svaki trag.

iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko neretvanske županije nakon obavljenog očevida, nisu ponuđeni nikakvi detalji.

Pretpostavljamo da je Bruce, kao i mnogi prije njega u ovom gradu, odlutao u nepoznatom pravcu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close