Kantonalna bolnica "Dr. Safet Mujić''

Izetbegović i Guzin: Financiranje bolnice mora se riješiti

''Bolnica se jako dobro razvija s obzirom na skučene mogućnosti'', kazao je Izetbegović.
Gospodarstvo / Novac | 28. 05. 2021. u 18:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović posjetio je Kantonalnu bolnicu "Dr. Safet Mujić" u Mostaru te nakon razgovora s čelnicima te ustanove naglasio kako Bolnici nedostaje sredstava i da se to pitanje mora sustavno riješiti.

''Bolnica se jako dobro razvija s obzirom na skučene mogućnosti. Glavni cilj posjete je ustvari povećati te mogućnosti i ojačati kapacitet koji stoji iza entuzijasta koji su podigli Bolnicu na ovu razinu. Bolnici naprosto nedostaje sredstava i to se mora sustavno riješiti. Sa nama u posjeti bio je i premijer Federacije BiH Fadil Novalić i gledat ćemo sada nekim palijativnim mjerama da se nešto premosti, ali se situacija mora sustavno riješiti da bude sasvim jasno šta su izvori financiranja rada ove bolnice i da to bude nešto na dugom roku, nešto što garantira sigurnost i stabilnost financiranja rada bolnice'', kazao je u izjavi za Fenu Bakir Izetbegović.

Video: Izetbegović:Finansiranje Kantonalne bolnice mora se sistematski riješiti

Direktor Kantonalne bolnice "Dr. Safet Mujić" Zlatko Guzin kazao je kako je delegaciju predvođenu predsjednikom SDA i federalnim premijerom upoznao s trenutnom situacijom u toj ustanovi te kako su prebrodili period 'koronapandemije'.

''Upoznali smo ih generalno u kakvoj situaciji, u kojim uvjetima i u kakvim okolnostima radimo. Mislim da smo uspjeli da prezentiramo one najkapitalnije i probleme i uspjehe. Naglasak je bio na tome i da ustanove sekundarne zdravstvene zaštite budu uključene, odnosno da budu tretirane u Zakonu o sanaciji i konsolidaciji zdravstvenih ustanova i u tom smislu smo najviše insistirali da taj zakon ne prođe bez rješavanja statusa i pomoći i ovim zdravstvenim ustanovama'', naglasio je Guzin.

Kopirati
Drag cursor here to close