Javni poziv zatvoren

Hoće li svi umirovljenici dobiti isti iznos isplate EU pomoći?

Građani s nestrpljenjem očekuju formiranje lista te konačnu isplatu sredstava.
Gospodarstvo / Novac | 16. 11. 2023. u 15:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javni poziv za izbor domaćinstava za podjelu EU pomoći kao podrške Bosni i Hercegovini u prevazilaženju energetske krize zatvoren je u petak, 10. studenog. Građani s nestrpljenjem očekuju formiranje lista te konačnu isplatu sredstava.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić pojasnio je ranije kako će i tijekom ovog tjedna općine u aplikaciju unositi zaostale prijave, nakon čega se steći uvid u podatke koliko prijava je ukupno podneseno na javni poziv, a nakon zatvaranja aplikacije slijedi uparivanje podataka iz prijava s podacima iz Porezne uprave.

Video: ANKETA | Može li se živjeti od mirovine?

Pravo na ovu pomoć imale su četiri kategorije, a to su domaćinstva u kojima živi umirovljenik sa minimalnom ili zagarantiranom mirovinom; domaćinstva u kojima žive primatelji stalne novčane pomoći; domaćinstva u kojima žive djeca koja su na federalnom dječjem dodatku i domaćinstva u kojima je dijete koje nema jednog roditelja, a u ovoj kategoriji, uz navedenu dokumentaciju, potrebno je priložiti i rodni list djeteta ili smrtni list roditelja, ovisno je li roditelj nepoznat ili je umro.

Također, Delić ranije je kazao kako su za kategoriju penzionera planirane su isplate do 300 KM jednokratne pomoći, a ostale tri do 600 KM prenosi Faktor.

Kopirati
Drag cursor here to close