Posjeta

Čović u Tomislavgradu: Novac je spreman za nove projekte

Osim vjetroparka Mesihovina koji ćemo danas otvoriti, za koji smo davno postavili kamen temeljac, vjerujem da ćemo u devetom mjesecu imati završen još jedan vjetropark…
Gospodarstvo / Novac | 14. 03. 2018. u 14:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''I ovaj trg (gange i gusala, op.a.) dat će jednu posebnu notu i dimenziju između nas i Republike Hrvatske - konkretno općina Tomislavgrad i Pleternica, jer kroz sredstva EU-a  jačamo ono što jesmo. To je naša tradicijska kultura i baština na što možemo biti ponosni. Drago mi je što sam danas tu i da ćemo u idućih pet-šest mjeseci više puta doći u Tomislavgradu i što će projekti koji stoje u fazi rješavanja konačno ostati iza nas, postati stvarnost'', rekao je predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović za Radio Tomislavgrad.

Naime, Čović je obišao gradilište budućeg Trga gange i gusala.

''Drago mi je što kažete da je ovo povijesni trenutak za naš kraj, neka ovo bude povijesna godina. Osim vjetroparka Mesihovina koji ćemo danas otvoriti, za koji smo davno postavili kamen temeljac, vjerujem da ćemo u devetom mjesecu imati završen još jedan vjetropark, a vjerujem da ćemo, u šestome ili sedmome mjesecu, započeti i radove na Hidrocentrali Vrilo. Novac je osiguran i Elektroprivreda HZ HB je ponovno nositelj čitavih aktivnosti. Puno smo u proteklome vremenu govorili o uglju kao energiji i ekološkim problemima, evo sad imamo alternative izvore energije. i kad je u pitanju vjetar i voda, i sve ono što je ekološki do kraja prihvatljivo.  Svaka od tih investicija je na razini stotinjak milijuna eura i čini mi se da je to dobar put'', rekao je Čović.

Kopirati
Drag cursor here to close