Prava pacijenata

150 milijuna godišnje našeg novca nije malo

Udruga traži odgovore Tužiteljstva, Suda, Vlade HNŽ-a i zastupnika u Skupštini HNŽ-a.
Gospodarstvo / Novac | 14. 04. 2020. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''150 milijuna godišnje našeg novca nije malo'', kažu iz Udruge za unapređenje kvalitete življenja Futura u prilogu o trošenju novca Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a.

Pozvali su na odgovore Tužiteljstvo, Sud, Vladu HNŽ-a i zastupnike u Skupštini HNŽ-a.

''Građani HNŽ-a još uvijek ne mogu znati kako se troši naš novac. Imamo samo pravo plaćati svaki mjesec. Direktor kaže da su važniji komercijalni interesi treće strane. Izgleda da je u svemu važnija ta treća strana...'', navodi Futura i dodaje kako je javno i transparentno poslovanje temelj zaštite prava pacijenata, nas kao financijera te temelj ostvarivanja prava zdravstvenih djelatnika...

Video: Koliko će nas koštati lažna transparentnost ZZO HNŽ-a?!

Podsjetit ćemo, Rade Bošnjak, direktor Zavoda za zdravstveno osiguranje HNŽ-a, na jednoj od pressica Kriznog stožera HNŽ-a, rekao je kako je 30. prosinca 2019. godine po tom rebalansu transferirano zdravstvenim ustanova u HNŽ 9 milijuna i 200 tisuća KM.

''Ostatak novca je išao u financijski plan za 2020. godinu. Od tih 3 milijuna i 600 tisuća transferirano je zdravstvenim ustanovama još tri milijuna, preostalih 600 tisuća iskorišteno je u ovoj godini za prava pacijenata'', rekao je Bošnjak i istaknuo kako je 2020. godini povećano i financiranje zdravstvenih ustanovama.

Kopirati
Drag cursor here to close