E-doprinosi

Provjerite na Internetu što je s Vašim doprinosima

Gospodarstvo / Flash | 31. 05. 2016. u 12:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici u Federaciji BiH od danas će moći provjeriti putem internet stranice Porezne uprave FBiH jesu li im poslodavci uplatili doprinose, istaknuto je na prezentaciji koja je održana danas u Sarajevu.

Direktor Porezne uprave FBiH Šerif Isović rekao je kako će taj sustav Poreznoj upravi pružati informacije o tome posluju li firme po zakonu, odnosno vrše li obračun i uplatu doprinosa.



Isović je dodao kako će Uprava za one poslodavce za koje, po osnovu prijava radnika, ustanovi da ne postupaju po zakonu poduzimati zakonom predviđene mjere.

Premijer FBiH Fadil Novalić pojasnio je kako ova aktivnost spada u Reformsku agendu pod točkom Fiskalna politika, oporezivanje i proračunska stabilnost, te da je značajna kao mjera u pravcu transparentnosti unutar fiskalnog sustava.

Naglasio je kako će radnici biti u prilici vršiti pritisak na poslodavce da isplaćuju obveze na vrijeme, što će na određeni način izjednačiti i poslodavce jer neki te obveze ispunjavaju uredno a neki nikako i time stječu prednost na tržištu.

Direktor Misije USAID-a u BiH Peter Duffy naveo je da je ovo primjer kako tehnologija može povećati transparentnost i učiniti institucije efikasnijim.

Detaljne informacije o sustavu dostupne su na stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close