Vijeće mladih Grada Mostara

Mladi Mostara traže obavezno volontiranje učenika i otvaranje mosta

Vijeće mladih Grada Mostara je predstavilo svoje zaključke Bešliću i Komadini.
Gospodarstvo / Flash | 07. 12. 2017. u 16:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Vijeća mladih Grada Mostara sudjelovali su u četvrtak na sjednici Kolegija gradonačelnika Grada Mostara te su tom prigodom predstavili zaključe i odluke koje je simulirano Gradsko vijeće donijelo na svojoj prvoj sjednici održanoj u svibnju.

 Među prijedlozima je i prijedlog Odbora za obrazovanje i kulturu o uspostavi nove obrazovne metodologije na području Mostara, koja bi se odnosila na uvođenje obveznih volonterskih sati za učenike, koje bi odrađivali u gradskim humanitarnim i kulturnim ustanovama.

Također, predstavljen je prijedlog Odbora za ekonomiju i zapošljavanje mladih o ustupanju neiskorištenih zemljišta i građevina, koje su u vlasništvu Grada Mostara, investitorima pod koncesiju, ali pod uvjetom da mladi Mostarci zauzmu 75 posto novostvorenih radnih mjesta.

 "Zanimljiva je inicijativa da se pod pokroviteljstvom Grada Mostara provede obuka za preusmjeravanje osoba iz suficitarnih u deficitarna zanimanja, te da se stvori fond za stipendiranje studenata deficitarnih zanimanja koji bi bio financiran od strane pravnih osoba s područja Mostara", priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Grada Mostara.

 Mladi iz Odbora za promet i infrastrukturu zatražili su da se novi most preko Neretve, na dionici Avenija - Sjeverni logor, žurno pustiti u promet kako bi se rasteretile prometne gužve, predložena je izgradnja dodatnih parking mjesta u cijelom gradu, posebno na svim neiskorištenim lokacijama kao i na neizgrađenom prostoru sportske dvorane. Naglasak su, također, stavili i na turizam i to u ruralnim područjima Mostara.

 Predsjedatelj simuliranog Gradskog vijeća i predsjednik Vijeća mladih Grada Mostara Ivo Čarapina istaknuo je važnost u komunikaciji između mladih i Gradske uprave Mostara te je zahvalio Gradskoj upravi na potpori u ovom projektu, ali i svim mladima koji su dali svoj doprinos, u nadi da će se doneseni prijedlozi uspjeti realizirati.

Gradonačelnik Bešlić obećao je nastavak potpore Vijeću mladih Grada Mostara te naglasio, među ostalim, kako je projekt Mostara kao europske prijestolnice kulture 2024. velika šansa za Mostar, posebice za infrastrukturne projekte, od kojih je izdvojio završetak Kulturno-sportskog centra.

Tu inicijativu Bešlić je ocijenio kao veliku šansu za promociju Mostara, njegovo pozicioniranje kao turističkih i kulturnog središta Hercegovine te otvaranje grada svijetu, a sve to je i velika šansa za mlade ljude da sudjeluju u ovom značajnom projektu koji je dobio najširu potporu svih relevantnih čimbenika u Mostaru, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close