Radi se ...

Postavljen prvi asfaltni sloj na kružni tok most Sutina - ulica Maršala Tita

Radovi nisu doveli do obustave prometa, ali je potreban dodatan oprez prilikom prolaska ovom prometnicom
Gospodarstvo / Flash | 11. 11. 2017. u 18:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom subote postavljen je prvi sloj asfalta na jednoj polovici kružnog toga u ulici Maršala Tita na spoju sa novoizgrađenom prometnicom iz Sjevernog logora (prometnica Avenija-most Sutina-ulica Maršla Tita).

Ovi radovi nisu doveli do obustave prometa, ali je potreban dodatan oprez prilikom prolaska ovom prometnicom, jer dolazi do povremenog preusmjeravanja prometa.
Foto: Bljesak.info / Nije dolazilo do obustave prometa, ali je potreban dodatan oprez.

Podsjetimo, početkom rujna, započeli su radovi na izgradnji kružnog toka iza Osnovne škole Zalik, na glavnoj prometnici u Ulici maršala Tita. Zbog izvođenja spomenutih radova, došlo je do suženja kolnika iz smjera sjevera prema ulazu u grad, no dugim čekanjima i velikim gužvama bliži se kraj.

Foto: Bljesak.info / Izgradnja kružnog toka koštat će 450 000 KM

Inače, prije točno mjesec dana gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić je sa svojim suradnicima obišao ovo gradilište, kada je rekao za medije da izgradnja ovog kružnog toka košta 450 tisuća KM.

Tada je Ivan Knezović, glavni nadzorni inženjer na spomenutom gradilištu kazao kako su radovi do sada kvalitetno izvedeni, da nadzor nema većih zamjerki te da odgode gradnje i nedostatak novca nisu imali uticaja na kvalitet izvedenih radova. Najviše problema graditeljima je predstavljala velika vodovodna cijev koja od izvora Bošnjaci baš ovim područjem vodi do grada te su bila potrebna nova projektna rješenja.

Dodao je da je Vodovod tražio da se cijev posebno zaštiti, te da su zajedno tražili idejno rješenje koje će biti prihvatljivo i izvedivo, no taj problem je već riješen.

Bešlić je tada rekao i da prve automobile na trasi od ''vrha Avenije'' preko novog mosta do kružnog toka u ulici M. Tita možemo očekivati početkom studenog.

Vrijedi napomenuti i da su mostarski studenti redložili gradonačelniku Ljubi Bešliću da se most Avenija – Sutina nazove Studentski most. Studenti ovime žele simbolički naglasiti kako most povezuje dva kampusa, odnosno kampus Sveučilišta i Univerziteta.

Foto: Bljesak.info / Asfaltira se prvi dio kružnog toka
Kopirati
Drag cursor here to close