Pobjeda građana

Prihvaćena tužba UG ''Jer nas se tiče'': Okolišna dozvola za Uborak vraćena ministarstvu

Kako se navodi u Odluci suda, koju je na društvenim mrežama objavio predsjednik inicijative Omer Hujdur, predmet je vraćen Federalnom ministarstvu okolišta i turizma.
Gospodarstvo / Ekologija | 12. 12. 2022. u 19:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kantonalni sud u Sarajevu donio je presudu kojom se uvažava tužba Građanske inicijative ''Jer nas se tiče'' iz Mostara, a koja je vezana za zahtjev za poništenje Rešenja Federalnog ministarstva okolišta i turizma od 12.7.2021 godine.

Kako se navodi u Odluci suda, koju je na društvenim mrežama objavio predsjednik inicijative Omer Hujdur, predmet je vraćen Federalnom ministarstvu okolišta i turizma.

Hujdur je na Facebooku prokomentirao presudu.

''Da je spora, spora je, ali da je dostižna, dostižna je. Pokazalo se da ima časnih sudaca i nade za ovu našu domovinu. Hvala Gospodaru svih svjetova sto nam je dao strpljenja i snage da se borimo do kraja. Hvala svim prijateljima koji su sudjelovali u ovoj borbi. Ministri federalni, ministri kantonalni, gradonačelniče i vijećnici grada Mostara DOSTA JE! Četri godine zavlačenja, povlačenja po sudovima, pokušaja da nas slomite, niste uspjeli i nećete uspjeti. Hoćemo HITNO zatvaranje deponije na Uborku i novo riješenje za odlaganje otpada u Hercegovini'', naveo je Hujdur.

Inače, Građanska inicijativa ''Jer nas se tiče'' podnijela je 12. siječnja tužbu Kantonalnom sudu u Sarajevu zbog izdavanja okolišne dozvole za deponiju Uborak-Buđevci kod Mostara.

Tužba je pokrenuta zbog plana prilagodbe kojim bi se trebalo riješiti pitanje mostarske deponije Uborak.

Ovom tužbom bile su blokirane financije Grada Mostara, a iz Ureda Gradonačelnika, kao i iz Gradskog vijeća, više puta su apelirali da se tužba povuče, na što inicijativa nije pristala.

Okolišna dozvola za proširenje Uborka

Federalno ministarstvo turizma i okoliša pozitivno je početkom prošle godine ocijenilo Studiju o procjeni utjecaja na okoliš te je izdalo okolišnu dozvolu za aktivnosti deponiranja krutog komunalnog otpada i proširenje deponije JP Deponija Mostar Uborak-Buđevci.

Studija je pozitivno ocijenjena i 8. prosinca 2021. godine je izdana Okolišna dozvola za aktivnosti deponiranja krutog komunalnog otpada i proširenje deponije JP Deponija Mostar Uborak-Buđevci, navode iz Grada Mostar, unatoč brojnim apelima građana.

Kopirati
Drag cursor here to close