Poruke

Kordić prozvao: Uborak postaje političko pitanje

Kordić je rekao je su u Gradu ''lani nevjerojatnu energiju uložili u tu temu'' kako bi se riješio problem deponiranja smeća.
Vijesti / Politika | 12. 05. 2022. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ja ću otvoreno prozvati, jer to nije moj način, ali meni su ruke svezane od kraja siječnja, i pokušavam na iks načina poslati poruku da budemo na istoj strani da riješimo problem. Žalostit će me ako budu ovakav pritisak praviti do izbora, nemam što drugo zaključiti nego da će se nešto takvo koristiti za izbore kao tema, što je jako bezobrazno'', poručio je mostarski gradonačelnik Mario Kordić na konferenciji za novinare u pauzi sjednice Gradskog vijeća govoreći o deponiji Uborak.

Kaže kako je to tema koja zahtjeva široko elaboriranje te da je ''najbitnija tema Grada Mostara, s obzirom na trenutno stanje''.

Kordić je rekao je su u Gradu ''lani nevjerojatnu energiju uložili u tu temu'' kako bi se riješio problem deponiranja smeća.

''Pokušavam i preko medija i na sve načine komunicirati da jasno građani znaju gdje smo. Žalosti me da su danas ljudi bili tu da bi poslali poruku - kome, gradonačelniku, gradskoj upravi, koja je u situaciji da imamo 2,5 milijuna KM, a ne možemo ništa s njima napraviti, jer upravo ta grupa ljudi, predvođena s gospodom koja su se čak i politički aktivirala, jer sve te sumnje u koje nisam htio vjerovati se počinju obistiniti. Gore nije stvar pritiska građana koji su zainteresirani, nego to postaje politička stvar. Oni dobro znaju da od siječnja imamo okolišnu dozvolu, nakon toga trebale su uslijediti ozbiljne aktivnosti da ne odlažemo smeće kako se odlaže, jer trenutno je stanje nedopustivo, zbog svih nas koji živimo južno od deponije, a to se tiče i Hrvatske i Jadranskog mora'', rekao je Kordić.

Video: Bago o Uborku

Kaže kako bi, ''da nema opstrukcije s njihove strane, odnosno da nisu podnijeli tužbu'', imali izgrađenu novu plohu da nema procjednih voda u Neretvi.

''Imali bismo završen procjedni pročistač voda koji je zapeo prije pet-šest godina... Bio bi i kompaktor koji bi pozbijao otpad da se ne gomila do neba, kad puhne bura da vreće lete na sve strane...'', rekao je Kordić.

Inače, građanska inicijativa "Jer nas se tiče" u četvrtak je  ispred Gradske vijećnice u Mostaru performansom podsjetila na njihove zahtjeve za rješavanje problema deponije "Uborak".

Iz Građanske inicijative donijeli su vreće pune smeća s Uborka i ostavili ih ispred Gradske vijećnice.

Istaknuli su kako se njihovi zahtjevi kontinuirano zanemaruju te su ponovno podsjetili kako zahtijevaju da se deponija Uborak sanira i zatvori, da se pronađe nova lokacija za deponiju te da se postojeća deponija izbriše iz prostornog plana Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije.

''Spominju se razni rokovi, ali ništa nismo dobili napismeno. Mi bi obustavili sve i povukli se, samo kad bi se ispunio makar jedan od naših zahtjeva, a dok se to ne ispuni, mi se povući nećemo'', poručili su.

Kopirati
Drag cursor here to close