Čišćenje po stranama

Radno i neradno smeće: Za potpuni dojam mostarskog apsurda

Ono što neće čekati je sunce i žega koja će vizualnom dojmu nakićenih ulica spremnih za turiste dodati i onaj mirisni dio.
Gospodarstvo / Ekologija | 10. 07. 2022. u 11:18 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok Grad Mostar službeno objavljuje kako se analizira i češlja poslovanje komunalnih poduzeća Parkovi i Komunalno, dok direktori tih poduzeća šute od kad su sjeli u fotelje, mostarske ulice govore. I to jednu apsurdnu priču.

Snimio čitatelj | Bljesak.info / Smeće u ulici Mile Budaka - Razglednica za one koji idu na bazen

U krugu od samo stotinjak metara, (ne)prikupljanje smeća i pražnjenje kontejnera najbolje govore o logici mostarske brige o uličnom otpadu. Briga o otpadu na deponiji je neka druga, jednako teška priča.

Snimio čitatelj | Bljesak.info / Šantićeva je imala sreće

Budući da se u spomenutim ulicama, od kojih bi jedna trebala skoro promijeniti ime, smećem bave različita poduzeća, tako se prema njemu različito i postupa.

Snimio čitatelj | Bljesak.info / Prazni kontejneri u Šantićevoj

Kako su zabilježili mostarski šetači prije vrućina, Ulica Alekse Šantića imala je sreće pa su je posjetili komunalci i ispraznili kontejnere. Koliko brižno, to je isto druga priča.

Snimio čitatelj | Bljesak.info / Koliko (ne)marno je drugo pitanje

No, ulice Mile Budaka – koja će skoro promijeniti ime - i kardinala Stepinca, nisu bile te sreće. Za njih je zaduženo drugo poduzeće i one će čekati radni dan.

Snimio čitatelj | Bljesak.info / Prizor koji će dočekati one što dolaze s mostarskih kolodvora

No, ono što neće čekati je sunce i žega koja će vizualnom dojmu nakićenih ulica spremnih za turiste – jer eto Grad priprema i formiranje Turističke zajednice – dodati i onaj mirisni dio. Za potpuni dojam mostarskog apsurda.

Kopirati
Drag cursor here to close