Radi se o medalji odbojkašice Jordyn Poulter

Ukradena zlatna medalja pronađena u smeću

Između zgužvanih omota za hamburgere i praznih kutija za pomfrit ukazala se zlatna olimpijska medalja. Odbačena medalja i crvena, bijela i plava traka na njoj bili su u odličnom stanju.
Sport / Ostali sportovi | 08. 07. 2022. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka odbojkašica Jordyn Poulter može odahnuti. Njena ukradena zlatna medalja za posljednjih igara u Tokyu je pronađena. i to gdje? Kod nas bi se to pojednostavljeno reklo - na smeću.

Naime, Maria Carrillo je jedne večeri izašla na stražnja vrata svoje kancelarije da prošeta svoja dva psa nakon posla, kada je primijetila jednu vrećicu brze hrane koja je bačena u blizini.

" Beskućnici noću žive iza moje kancalarije, pa sam pretpostavila da je to samo dio njihovog smeća koje su ostavili i koje treba počistiti tijekom vikenda" , rekla je Carrillo, koji živi i radi kao računovođa u Anaheimu u Kaliforniji.

Međutim, kako se približila ostavljenoj vrećici primijetila je kako nešto nije u redu. Podigla ju je i zbog težine je pomislila kako se radi o nekom kamenju. Međutim, nije se radilo o kamenju, bilo unutra nešto puno vrijednije. Između zgužvanih omota za hamburgere i praznih kutija za pomfrit ukazala se zlatna olimpijska medalja. Odbačena medalja i crvena, bijela i plava traka na njoj bili su u odličnom stanju.

Maria je pozvala supruga koji je na prvu onako tvrdio kako se radi o nekoj vrlo vjerojatno replici, nekoj lažnoj medalji. Međutim, kako njen suprug ima prijatelja u policiji, za svaki slučaj je pozvan jedan od policijskih službenika koji je potvrdio kako je medalja prava.

Kasnije je policija potvrdila kako se radi o zlatnoj medalji odbojkašice Jordyn Poulter koja je krajem svibnja ove godine potvrdila njen nestanak. Prilikom prijave, Jordyn je izjavila kako je netko uzeo medalju iz automobila kojeg je zaboravila zaključati.

"Zaboravila sam da je izvadim iz auta. Osjećala sam se glupo jer sam ostavila otključano auto. Mislia sam da svoju medalju nikada neću vidjeti", rekla je Jordyn.

Zlatna medalja sa Igara u Tokiju procjenjuje se na vrijednost od oko 812 dolara , ali Carrillo je rekla da zna da je sentimentalna vrijednost mnogo veća. Carrillo je stavila medalju oko vrata da vidi kakav bi bio osjećaj nositi olimpijsko zlato. Ali nije joj palo na pamet da je zadrži.

Kopirati
Drag cursor here to close