Čišćenje, slikanje...

Mostarsko jezero: 12 dana propusta sa smećem

Aktivisti pokreta Žućo objavili su fotografije obala Mostarskog jezera 12 dana nakon velike akcije čišćenja…
Gospodarstvo / Ekologija | 23. 09. 2022. u 09:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Iskrene isprike na našem propustu, kritike stoje i ispričavamo se zbog obveze koju smo propustili. Smeće koje smo ostavili nakon akcije je jutros u ranim satima pokupljeno sa poluotoka na Mostarskom jezeru'', reagirao je Ronilački klub Mostar nakon kritika upućenih zbog ostavljenog smeća nakon ekološke akcije.

Naime, aktivisti pokreta Žućo objavili su fotografije obala Mostarskog jezera 12 dana nakon velike akcije čišćenja u kojoj je, uz mostarske političare, sudjelovalo 90 ronilaca iz 20 zemalja.

Žućo navodi kako je ''naslikavanje 'ronilaca' završeno'' te da su u svojoj inicijativi ''naučili kako se eko-akcije vode s određenim ciljem, nikako u marketinške ili predizborne svrhe jer je u konačnici cilj ono što je prikupljeno i očistiti sa obale jezera''.

''Ovo smeće koje je još uvijek na obalama jezera na sjevernom ulazu u Mostar ne služi nikomu tko je uzeo učešća u ekološkoj akciji, a kako smo u pozitivnom ozračju najavljivali i pozdravili ovu akciju, to smo dužni pozvati sve one koji su ostavili ovaj otpad na obalama jezera, da ga i pokupe'', naveo je Žućo.

Nakon ove kritike, smeće je uklonjeno.

Kopirati
Drag cursor here to close