Ekološka akcija

I Kordić pod vodom: 90 ronioca iz 20 gradova na Mostarskom jezeru

''Nastavit ćemo dalje. Ovaj lokalitet je prepoznat kao buduća plaža odnosno sportsko rekreacijski centar'', rekao je Kordić.
Gospodarstvo / Ekologija | 10. 09. 2022. u 13:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Akcija je uspjela'', objavili su organizatori ekološke akcije Jezero 2022 u klopu koje je 90 ronioca iz 20 gradova sudjelovalo u čišćenju Mostarskog jezera.

''Veseli nas da imamo 20 ronilačkih klubova iz četiri države okruženja'', rekao je Brano Stojkić, predsjednik Ronilačkog kluba Mostar.

Foto: Bljesak.info / Jezero 2022

Okupio se i veliki broj građana koji su podržali uređivanje plaže na mostarskom jezeru.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić rekao je kako, unatoč brojnim akcijama u Mostaru, ''ova ima veću dimenziju''.

Foto: Bljesak.info / Smeće iz jezera

''Imat ćemo vrlo ozbiljan kulturni i zabavni program da pokažemo da Mostar može biti dobar domaćin. Kao član RK sam jedva dočekao da mogu biti dio ove priče. Nastavit ćemo dalje. Ovaj lokalitet je prepoznat kao buduća plaža odnosno sportsko rekreacijski centar'', rekao je Kordić.

  / Jezero 2022

Prema najavama, ulaz na plažu sa glavne ceste će biti saniran, kao i sama plaža na koju će se donijeti 50 kubika šljunka kako bi plaža bila pogodna za nesmetan ulazak u vodu svim kupačima.

Foto: Bljesak.info / Jezero 2022

"Cilj ove akcije je podizanje svijesti naših sugrađana o očuvanju prirode, brizi za životni prostor kroz aktivno ekološko djelovanje lokalne zajednice. Posebnu važnost smo stavili na mlade i njihov odnos prema prirodi, a preko ovakvih projekata na dobrom smo putu da budu dobri nasljednici prekrasnim prirodnih ljepota naše Hercegovine. Zelena ljepotica, naša rijeka Neretva kao glavni simbol grada Mostar mora ostati zaštićena u svakom svom dijelu, a ovo je naš mali doprinos u ostvarivanju tog cilja", istaknuli su iz Ronilačkog kluba Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close