ReZZikliraj i nagrade osvajaj!

Velika ekološka akcija kompanije Mozzart nastavljena u Mostaru

Gospodarstvo / Ekologija | 19. 07. 2022. u 15:30 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mozzartov ekološki karavan nastavlja da obilazi gradove širom BiH. Proteklog vikenda velika ekološka akcija „ReZZikliraj“ nastavljena je u Mostaru, gdje je privukla veliku pažnju posjetitelja koji su imali priliku da se dobro zabave, doprinesu zaštiti okoline, ali i da osvoje vrijedne nagrade.

-Akcijom „ReZZikliraj“ želimo da skrenemo pažnju na važnost očuvanja životne sredine. Svi koji nam se pridruže u toj plemenitoj misiji imaju mogućnost da doprinesu zaštite okoliša u našoj zemlji, ali i da za to budu nagrađeni. Pozivamo naše sugrađane da se priključe uz poruku- ReZZikliraj i nagrade osvajaj!- kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart.

Velika ekološka akcija organizirana je u okviru Mozzart Teqvoly Summer Tour-a koji se tijekom ljeta održava u pet gradova u suradnji sa ACAR Events. Na mjestima održavanja ove sportske manifestacije postavljeni su punktovi za otkup plastičnih flaša, odnosno PET ambalaže.

Prva stanica ekološko-sportske vožnje bila je Trebinje, a druga Mostar. Uskoro se „ReZZikliraj“ seli u Banjaluku (23. juli), zatim u Kakanj (31. juli), te četiri opštine u Kantonu Sarajevo, dok je veliko finale zakazano za 19. avgust i to tijekom finalne noći Sarajevo Film Festivala.

Sudionici i posjetioci u ovim gradovima moći će da donesu plastičnu ambalažu, a svi koji to učine dobit će prigodan poklon. Organizatori će zatim prikupljenu plastičnu ambalažu prodati firmi za otkup otpada, a sredstva dobivena otkupom biće donirana u humanitarne svrhe.

Foto: PR / Velika ekološka akcija kompanije Mozzart nastavljena u Mostaru

Nagradna igra

Mozzart je organizirao i nagradno takmičenje za najbolji „uradi sam“ projekt na temu reciklaže materijala, a pobjednik će osvojiti vrijednu nagradu!

Pridruži se jednoj od najvećih ekoloških akcija u BiH – osim što štitiš okoliš, sudjeluješ u humanoj misiji, a za sebe možeš da osvojiš nagradu!

Rok za prijavu projekta je 19. avgust kad se održava zadnji dan Mozzart Teqvoly Summer Tour-a. Prijave s fotografijama projekta svi zainteresirani mogu da pošalju na adresu prbih@mozzartbet.com, sa naznakomRezzikliraj s Mozzartom”. Imena pobjednika biće proglašena do 31. avgusta. Pridružite nam se!

Kopirati
Drag cursor here to close