Banja Luka

Stanivukovića i Dragičevića terete za pozivanje na nasilne promjene poretka u RS

Neslužbeno, izvještaj je podnesen Republičkom javnom tužiteljstvu Republike Srpske protiv Draška Stanivukovića, Davora Dragičevića i Željka Dabića, a terete se da su kazneno djelo počinili 28. i 30. prosinca.
Vijesti / Flash | 15. 01. 2019. u 14:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka dostavili su danas izvještaj protiv D.S., D.D., i Ž.D. zbog sumnje da su izvršili kazneno djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja Republike Srpske. 

Neslužbeno, izvještaj je podnesen Republičkom javnom tužiteljstvu Republike Srpske protiv Draška Stanivukovića, Davora Dragičevića i Željka Dabića, a terete se da su kazneno djelo počinili 28. i 30. prosinca. 

Oni su, 28. prosinca 2018.godine, kako stoji u prijavi, u kući zastupnika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića organizirali sastanak na kojem su planirali, pozivali i poticali da se 30.prosinca 2018. iskoristi odobreni javni skup „Podrška Pravdi za Davida“, na kojem bi se prisutni građani poticali i pozvali na rušenje ustavnog uređenja RS-a i sigurnosti zemlje, odnosno svrgavanje najviših predstavnika vlasti . 

To bi se uradilo, kako stoji u prijavi, nasilnim zauzimanjem zgrade RTRS-a. 

Potom se, kako stoji u prijavi, Stanivuković obrati javnosti sa zahtjevom za smjenu ministra unutrašnjih poslova i drugih predstavnika vlasti RS-a, s tim da bi se nastavilo s blokadom institucija do ispunjenja tih zahtjeva.

Istodobno, iz grupe "Pravda za Davida“ poručili su kako u ime ove grupe mogu javno istupati samo roditelji pokojnog Davida, Suzana Radanović i Davor Dragičević, odvjetnici koje je grupa angažirala, kao i članovi Dragan Dabić i Ozren Perduv. 

Iz grupe napominju da svi ostali koji javno spominju slučaj ubojstva Davida Dragičevića, to rade u svoje ime i ne zastupaju mišljenje "Pravde za Davida“. 

''Molimo vas, ne govorite u naše ime! Molimo građane, stručnjake, političare i sve ostale osobe da ne iznose javne analize, niti daju izjave za medije u ime naše grupe. Ukoliko to ipak rade, neka naglase da se radi o njihovim osobnim stavovima, sa kojima grupa može, ali i ne mora da se slaže. U naše ime javno istupaju samo roditelji ubijenog Davida, naši odvjetnici, kao i Dragan Dabić i Ozren Perduv'', naglašavaju iz "Pravde za Davida“. 

Obitelj Dragičević osobno apelira na sve ljude kojima je stalo do istine i konačnog rješenja ovog slučaja, da ne prezentiraju javno svoje mišljenje, jer to može samo štetiti njihovim nastojanjima da pronađu ubojice Davida Dragičevića. 

Kopirati
Drag cursor here to close