Snijeg na kolniku

Zbog snijega otežan promet na više pravaca širom BIH

Na svim dionicama savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.
AutoMoto / Stanje na cestama | 06. 04. 2021. u 17:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog novih snježnih padalina trenutno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila na dionici Drvar - Bosanski Petrovac, dok putnička vozila prometuju otežano.

Ugaženog snijega na kolniku ima u ostalim višim predjelima zapadne Bosne, a izdvajamo putne pravce: Izačić-Bihać-Bosanski Petrovac, Glamoč-Mlinište i Bugojno-Kupres-Šuica. Na svim dionicama savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tijekom dana prometuje naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Od 23 do 4.30 sati, promet se kroz tunel obustavlja.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putnim pravcima: Široki Brijeg-Mostar (obilaznica oko Širokog Brijega), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH. Na GP Izačić zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, zabranjen je prometza sva teretna vozila, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close