BIHAMK

Zbog nevremena otežan promet na većini cestovnih pravaca u BiH

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, priopćeno je iz BIHAMK-a.
AutoMoto / Stanje na cestama | 18. 07. 2021. u 16:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na kolniku, otežno je prometovanje na većini cestovnih pravaca u BiH.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, priopćeno je iz BIHAMK-a.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na mostu na dionici autoceste A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tijeku su radovi na rekonstrukciji silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na autocesti A-1, zbog čega se prometuje usporeno, jednom trakom.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se promet od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Od ostalih cesta s aktualnim radovima izdvajaju ceste: Srebrenik-Orašje i Hutovo-Stolac, kao i raskrsnicu magistralnih cesta u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnoj cesti Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Na graničnim prijelazima Donja Gradina i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila u oba smjera. Na graničnom prijelazu Kamensko duga je kolona vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, a na graničnim prelazima Zupci i Doljani gužva je na ulazu u Bosnu i Hercegovinu.

I na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, a zadržavanja su do 30 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close