BIHAMK

Vozači, oprezno: Jak vjetar formira snježne nanose

Dodatne poteškoće u zapadnim krajevima uzrokuje jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose.
AutoMoto / Stanje na cestama | 27. 02. 2022. u 09:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugaženog snijega na kolniku jutros ima na cestama u višim predjelima pa vozače iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) pozivaju na oprezniju vožnju.

Izdvajaju cestovne pravce: Sarajevo - Rogatica, Novi Travnik - Bugojno - Prozor, Posušje - Jablanica, Bihać - Bosanski Petrovac - Drvar, Glamoč - Mliništa i Livno - Kupres - Bugojno.

Dodatne poteškoće u zapadnim krajevima uzrokuje jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose.

Na ostalim cestama kolnik je pretežno mokar ili vlažan. Skreću pozornost i na učestale odrone zemlje ili kamenja, apelujiraju na vozače da voze maksimalno oprezno i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic - Jablanica tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) promet obustavlja.

Na magistralnoj cesti Jajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova prometuje se i na cestovnim pravcima: Srebrenik - Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralne ceste Foča - Goražde (u mjestu Filipovići) prometuje se usporeno, jednom prometnom trakom.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Izačić, priopćio je BIHAMK.

Kopirati
Drag cursor here to close