Stanje na cestama

Vozači oprez: Zbog kiše otežano prometovanje

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom
AutoMoto / Stanje na cestama | 25. 08. 2021. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na kolovozu, otežano je prometovanje na većini putnih pravaca u BiH. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje  se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, smanjenom brzinom.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se promet obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) od 20 do 05 sati sprometuje se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode i na putevima Srebrenik-Orašje (Ćehaje) i Hutovo-Stolac (Cerovica). Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Na graničnim prelazima se trenutno ne čeka duže od 30 minuta, priopćio BIHAMK.

Kopirati
Drag cursor here to close