BIHAMK

Vozači oprez: Poledica, odroni i nanosi snijega na prometnicama

Vozači oprez, zbog niskih temperatura moguća poledica na kolniku
AutoMoto / Stanje na cestama | 14. 02. 2018. u 08:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolnik je jutros pretežno mokar ili vlažan na većini putova u BiH. Niska temperatura doprinosi formiranju poledice, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Posebno se izdvajaju dionice u planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Na magistralnim putovima M-16 Kupres-Šujica i M-15 Glamoč-Mlinište, pažnja se skreće na mjestimične manje nanose snijega.

Vidljivost je zbog magle smanjena na putnom pravcu Konjic-Drežnica. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog aktivnog klizišta na dionici autoceste A-1 Sarajevo zapad-Lepenica na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj se u desnoj cijevi tunela Igman i na mjestu radova odvija preticajnom trakom. Mole se vozači da na toj dionici autoceste voze opreznije i smanjenom brzinom.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putovima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. Na ovim dionicama izmijenjen je režim prometovanje.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnim prijelazima Izačić i Velika Kladuša.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

 

Kopirati
Drag cursor here to close