Stanje na cestama

U BiH mjestimično vlažni kolnici, oprez zbog poledice, magle i odrona

Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođenu uvjetima na cesti.
AutoMoto / Stanje na cestama | 17. 02. 2019. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog većeg odrona kamenja na magistralnoj cesti M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, promet je obustavljen i preusmjerava se na alternativni pravac preko Čađavice.

Na ostalim dionicama prometuje se po mjestimično vlažnom kolniku, a zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu. Poseban oprez savjetuje se u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na cestovnom pravcu Sarajevo-Zenica-Doboj. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na planinskim prijevojima, kao i na cestama koji prolaze kroz usjeke. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođenu uvjetima na cesti.

Na magistralnoj cesti M-15 Šuica-Livno, preko planinskog prijevoja Borova Glava, učestali su izlasci divljih konja na kolnik.

Na dionici magistralne ceste M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana prometa za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnoj cesti M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je promet za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close