Stanje na cestama

Vozači oprez: Magla, odron, radovi

VozačimaNa dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa. se savjetuje da priolagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.
AutoMoto / Stanje na cestama | 11. 11. 2021. u 08:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Magla mjestimice vrlo gusta smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Vozačima se savjetuje da priolagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova na dionicama A-1 Kakanj - Visoko (most u naselju Dobrinje) i Podlugovi - Sarajevo sjever promet se odvija usporeno.

Zbog oštećenog kolnika obustavljen je promet na dionici Podgrab - Jahorina (u mjestu Lisovići)

Na dionici Sarajevo - Foča mogu prometovati vozila do 3,5 tone, dok se promet autobusa i teretnih vozila odvija preko Romanije.

Zbog asfaltiranja kolnika danas u vremenu od 08:00 do 16:00 sati na dionici Bužim - Bosanska Otoka promet će biti obustavljen. Osobna vozila preusmjeravaju se na lokalnu obilaznicu (Jezerski - Mahmića most), dok se promet teretnih vozila preusmjeravaju na dionicu Otoka - Ljusna - Križ - Jezerski - Memić Selo - Bužim).

Upozoravaju se vozači na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionici M-17.5 Blidinje - Jablanica.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici M-4 Tuzla - Kalesija (Simin Han - Caparde), promet se u vremenu od 22:00 do 06:00 sati obustavlja i preusmjerava preko Dubrava. Tijekom dana osobna vozila iz pravca Tuzle prometuju kroz tunel, dok se vozila iz pravca Kalesije preusmjeravaju obilaznicom oko tunela. Promet teretnih vozila preusmjerava se preko Dubrava.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog izvođenja radova u Mostaru, za sav promet zatvoren je dio ulice Kralja Tomislava (Avenija) od raskrižja ulica Dubrovačka i Splitska do raskrižja sa ulicom Kralja Petra Krešimira IV.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-5 Gromiljak - Blažuj (Bilalovac), Jajce - Donji Vakuf (tunel Skela),
- M-6 Grude - Ljubuški,
- M-16 Livno - Šujica (Borova Glava),
- M-17 Konjic - Jablanica (tunel Crnaja), Buna - Tasovčići, Ozimica - Topčić Polje (Donja Golubinja),
- M-17.4 Čitluk - Mostar,
- M-17.5 Posušje - Rakitno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja. Sukladno zakonskim odredbama, do 01.04. iduće godine na cestama u BIH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.

Kopirati
Drag cursor here to close