Vozači

Oprez zbog mokrog i klizavog kolnika i odrona

Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu.
AutoMoto / Stanje na cestama | 05. 11. 2019. u 08:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog nestabilnih vremenskih prlika mogući su nailasci na mokar i klizav kolnik, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Pažnja se skreće i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu.

Sanacijski radovi izvode se na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica. Na mjestima izvođenja radova prometuje se sporije, uz postavljenu privremenu signalizaciju.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tijekom dana prometuje se dvosmjerno od 05.00 do 21.00 sat. Od 21.00 do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Danas od 11.00 do 15.00 sati zbog minerskih radova, moguće su kratkotrajne obustave prometa u mjestu Potpeć na dionici Šićki Brod-Srebrenik.

Zbog sanacijskih radova u tunelu Karaula na magistralnom putu Kladanj-Olovo, promet je obustavljen i preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

Sporije zbog radova prometuje se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prijelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Zbog izvođenja završnih radova na asfaltiranju, danas od 07.30 do 15.00 sati, doći će do obustave prometa na Bjelašnici na regionalnom putu Bijele Vode-Šabići. Promet će se za vrijeme obustave preusmjeravati na alternativne pravce.

Večeras od 22.00 do 04.00 sata na relaciji Skender Vakuf-Turbe-Travnik-Lašva-Zenica, kretat će se vangabaritni prevoz. Vozači se zbog toga pozivaju na oprez.

Zbog radova na rekonstrukciji GP Vardište (Višegrad-Užice), danas se prometuje sporije uz povremene obustave.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close