Ceste

Ne putujte za vrijeme velikih vrućina

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.
AutoMoto / Stanje na cestama | 30. 06. 2022. u 06:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na većini cestovnih pravaca promet teče bez smetnji i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Zbog visokih dnevnih temperatura, vozačima se savjetuje da putovanje planiraju u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa iz AMSBiH vozače mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova na vijaduktu Klopče na dionici A-1 Zenica sjever - Zenica jug, promet se odvija preticajnom trakom, dok je vozna traka zatvorena.

Zbog radova u tunelu Vranduk na dionici M-17 Zenica - Nemila, promet se u vremenu od 23:00 do 05:00 sati odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog radova u tunelu Skela na dionici M-5 Jajce - Donji Vakuf, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom, dok se u vremenu od 22:00 sata do 06:00 sati promet kroz tunel potpuno obustavlja. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug firme Metaling).

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranja klizišta na dionici M-20 Foča - Goražde (u mjestu Filipovići), promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-5 Ripač - Dubovsko, Donji Vakuf - Turbe (Komar),
- M-6 Grude - Ljubuški, Ljubuški - Vitina,
- M-15 Livno - Šujica (Borova Glava),
- M-17 Konjic - Jablanica (tunel Crnaja), Buna - Tasovčići, Žepče - Zenica (Golubinja),
- R-425a Zvirovići.

Zbog oštećenog mosta na dionici Rudo - GP Uvac, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, priopćeno je iz AMSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close