Stanje na cestama

Magla u dolinama rijeka smanjuje vidljivost, mogući i odroni

Vozačima se skreće pozornost i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.
AutoMoto / Stanje na cestama | 25. 09. 2019. u 08:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na smanjenu vidljivost zbog magle u srijedu ujutro upozorava se na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove.

Izdvajaju se ceste u dolinama: Save, Lašve, Spreče, Une, Drine i Bosne. Vozačima se skreće pozornost i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Zbog radova na autocesti A-1 promet je na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever prometuje dvosmjerno u dužini od tri kilometra.

Na magistralnoj cesti M-17 Zenica-Nemila zbog sanacijskih radova u tunelu Vranduk II, u noćnim satima promet se obustavlja u vremenu od 0:30 do 4:30 sati. Tijekom dana na ovom lokalitetu prometuje se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, prometuje se i na dionicama magistralnih cesta: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jajce-Jezero.

Zbog izvođenja sanacijskih radova, obustavljen je promet na regionalnoj cesti R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja,priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close