Zagužvalo

Kilometarske kolone na granicama BiH i Hrvatske

AutoMoto / Stanje na cestama | 23. 12. 2017. u 20:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na hrvatskim cestama od jutra se prometuje otežano.

Zbog vrlo gustog prometa na autocesti A3 Bregana-Lipovac, pred naplatama Zagreb istok i Županja u smjeru Lipovca, kolona vozila je trenutno dugačka oko 1 km, piše HAK. Tijekom dana kolona je bila duga i 20-ak kilometara.

Pojačan je promet na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka te na gradskim prometnicama i obilaznicama.

Pojačan je promet vozila na većini graničnih prijelaza, na ulasku sa Republikom Slovenijom, a na izlasku sa Bosnom i Hercegovinom i Srbijom. Zbog većeg priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima moguća su i duža čekanja.

Čeka se i na izlaz iz Hrvatske. Kilometarske kolone vozila čekaju na ulazu u BiH iz Hrvatske, u Brodu i Gradiški, kod Velike Kladuše i Orašja. U prosjeku se čeka između pola i tri sata. Najduže zadržavanje je u Velikoj Kladuši gdje se na prijelaz granice čeka između dva i tri sata.

Na graničnim prelazima Brod i Gradiška zadržavanja su preko sat vremena dok je zadržavanje na Donjoj Gradini od pola do sat vremena.

I na drugim graničnim prijelazima između Hrvatske i BiH bilježe se duža zadržavanja.

Iz AMS-a BiH vozačima preporučuju da se koriste alternativnim graničnim prijelazima i tako smanje vrijeme čekanja.

Kopirati
Drag cursor here to close