BiHAMK

Gužve prema skijalištima u BiH

Posjedovanje zimske opreme je obavezno.
AutoMoto / Stanje na cestama | 20. 12. 2020. u 13:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slabija je frekvencija vozila na većini putnih pravaca u BiH. Izuzetak su dionice prema ski centrima, gdje su zabilježene duže kolone vozila.

U kotlinama i uz riječne tokove i dalje ima magle, pa iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična pretjecanja. Posjedovanje zimske opreme je obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružnog raskrižja izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close