Kiša

Dijelovi cesta pod vodom, na pojedinim dionicama obustavljen promet

AutoMoto / Stanje na cestama | 10. 12. 2022. u 18:04 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na pojedinim cestovnim pravcima u Bosni i Hercegovini je obustavljen ili usporen promet zbog vode koja se nakon obilnih padavina izlila na kolnik.

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) javlja kako je obustavljen promet na magistralnoj cesti Bosanska Otoka- Bužim- Velika Kladuša i preusmjeren na alternativne pravce.

Posebnu pažnju skreću i na magistralnu cestu Banja Luka-Prijedor, kod skretanja prema Kozarcu i Kamičanima, gdje je voda prekrila magistralnu cestu, kao i na dionici od Prijedora prema Sanskom Mostu u mjestu Čarakovo.

Na magistralnoj cesti Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica u mjestu Bistrica otežano se prometuje, jednom kolničkom trakom zbog odrona i vode koja se izlila na kolnik.

Također, zbog veće količine vode na kolniku iz BIHAMK-a skreću pažnju i na magistralnu cestu Banja Luka-Klašnice, na području Zalužana, u pravcu Klašnica.

Na cestovnom pravcu Srbac-Derventa, na nekoliko mjesta prometuje se usporeno, jednom prometnom trakom, zbog vode na kolniku.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine prometuje se po mokrom kolniku. Vozače upozoravaju i na povremene jake udare vjetra, kao i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je zbog obilnih padavina narančasto upozorenje za područje Hercegovine, Krajine, jugozapad i dio središnje Bosne.

Kopirati
Drag cursor here to close