Vozači oprez

Snijeg, klizišta i odroni otežavaju promet na bh. cestama

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.
AutoMoto / Stanje na cestama | 19. 02. 2018. u 08:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U većem dijelu Bosne i Hercegovine prometuje se otežano i usporeno zbog ugaženog snijega, a na dionicama u južnim krajevima kolnici su mokri i skliski.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme. Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije.

Zbog klizišta na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) promet je u dužini od 1 km preusmjeren u pretjecajnu traku. Zbog odrona na dionici M-14.2 Drvar - Resanovci promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi, usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher).

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na M-14.1 Odžak - Vukosavlje.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom
dana na M-14.1 Brod - Odžak, Brčko - Bijeljina (naselje Gredice) i M-19.3 Rogatica - Ustiprača (u mjestu Dub).

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića, te od raskrižja ulica maršala Tita i braće Brkića (kod R.K. 'Razvitak') do Trga Ivana Krndelja (autobusna stanica).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, na GP Izačić zabrana je prometa za teretna vozila i tegljače, priopćeno je iz IC AMSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close