Novi trendovi

VW proizveo zadnji limuzinski Passat

AutoMoto / Flash | 10. 01. 2022. u 08:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još donedavno omiljena poslovna limuzina je nakon desetljeća na vrhu pala pod utjecajem novih trendova.

Baš kao što je Golf nestao s ljestvice najprodavanijih, tako se povukao i Passat prepustivši svoje mjesto podignutim crossover modelima.

Međutim, u Volkswagenu su odlučili tek djelomično ukinuti ime Passat. Naime, limuzinu će u Europi zamijeniti nešto atraktivniji (i skuplji) Arteon, dok će karavanska izvedba ostati u ponudi.

Time su se potvrdila prva nagađanja iz 2020. godine kad je još ovakva ideja zvučala teško ostvarivom.

Kraj limuzine najavljen je i u SAD-u, gdje će Passat Limited Edition označiti kraj proizvodnje.

Trenutna generacija trebala bi dobiti značajan 'facelift' sljedeće godine. Model devete generacije bit će izrađen na temelju ažurirane MQB platforme, te dostupan isključivo kao model s dugim krovom, prenose hrvatski mediji.

Treba napomenuti kako je VW Passat dostupan kao limuzina i karavan još otkako je originalni model dizajnirao Giorgetto Giugiaro 70-ih godina prošlog stoljeća.

'Smrt' Passata trebao bi utrti put nadolazećem Aeru B. Potpuno električna limuzina trenutno je u razvoju i inspirirana je dizajnom koncepta ID Space Vizziona iz 2019. godine.

Aero B je navodno probno ime modela, a VW bi ga mogao promijeniti kako bi slijedio konvenciju o imenovanju ID modela za EV-ove. Službena premijera očekuje se krajem ove godine ili početkom sljedeće.

Kopirati
Drag cursor here to close