BiH

Vozači oprez - magla i poledica!

Zbog niske temperature upozorava se na moguće nailaske na poledicu, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.
AutoMoto / Flash | 26. 01. 2020. u 08:57 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Magla smanjuje vidljivost na putevima u Bosni i Hercegovini, posebno u dolinama rijeka Spreće, Lašve, Bosne, Plive, Vrbasa, Save i Sane, javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog niske temperature upozorava se na moguće nailaske na poledicu, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) skreću pažnju i na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju. Napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacijskih radova na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka od 7 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava, uz 15-minutno propuštanje vozila. Poslije 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tijekom dana prometuje se dvosmjerno od 5 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 5 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktualnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište). Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close