BIHAMK

Vozači oprez: Ugaženi snijeg na dionicama Kupres-Tomislavgrad, Livno-Tomislavgrad, Livno-Glamoč

AutoMoto / Flash | 09. 01. 2017. u 07:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros izrazito niske jutarnje temperature stvaraju poledicu na kolniku pa se vozačima savjetuje pojačan oprez.

Ekipe putnih službi nalaze se na terenu, ali zbog niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala.

Ugaženog snijega na kolniku ima na dionicama u višim planinskim predjelima, a posebno se izdvajaju putni pravci: Kupres-Tomislavgrad, Livno-Tomislavgrad, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać i Bosanski Petrovac-Drvar, gdje jak vjetar stvara snježne nanose.

Na mjestimično jake udare vjetra, upozorava se i u južnim krajevima zemlje. Vozačima se savjetuje maksimalan oprez, kao i da vožnju prilagode uvjetima na cesti.

Granični prijelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) je zatvoren za teretna vozila. S obzirom da je na području Crne Gore na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić zabranjeno kretanje za teretna vozila s prikolicom i šlepere, za ova vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktualni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na tim prijelazima tijekom dana prometuje usporeno, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close