Nije loše

Volkswagen ID.3 dobio 5 zvjezdica Euro NCAP-a

Ukupno je ova organizacija ID.3 ocijenila s maksimalnih pet zvjezdica za sigurnost, a neloše ocjene VW ID.3 zaradio je u svim kategorijama ispitivanja.
AutoMoto / Flash | 23. 10. 2020. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volkswagenov ID.3, nedavno u prodaju pušteni električni kompaktni automobil koji bi trebao biti “novi Golf”, odradio je seriju crash testova u sklopu standardizirane Euro NCAP procedure.

Ukupno je ova organizacija ID.3 ocijenila s maksimalnih pet zvjezdica za sigurnost, a neloše ocjene VW ID.3 zaradio je u svim kategorijama ispitivanja.

U području zaštite putnika dobiveni rezultat testiranja je 87%. Najvišu ocjenu ID.3 je dobio u području zaštite djece kao putnika u vozilu, gdje ona iznosi 89%.

Za zaštitu pješaka sigurnosna ocjena je nešto niža i iznosi 71%, dok su sustavi aktivne sigurnosti i pomoći vozaču ocijenjeni s 88%, javlja AutoNet.

Rezultati su usporedivi s onima koje je početkom godine ostvario Volkswagenov Golf 8. generacije, što znači da je konstrukcija automobila, bez obzira što je sada riječ o sasvim drugačijem i električnom modelu, i dalje na visini zadatka.

Euro NCAP ističe kako je ID.3 robustan i odlikuje se strukturnim integritetom, velikim brojem senzora za sigurnost u vožnji kao i sustavima za aktivno izbjegavanje sudara i dojavljivanje o sudarima nakon što se oni dogode.

ID.3 izrađen je bez kompromisa, poručili su, i izrazili zadovoljstvo što “spašavanje planeta elektrifikacijom ne dolazi na račun sigurnosti putnika”.

U nastavku, prema običaju, pogledajte video zapis snimljen prilikom testiranja Volkswagena ID.3.

 
Kopirati
Drag cursor here to close