Radi se

Volkswagen Golf sada ima dva plug-in hibridna modela

eHybrid Style sa 150 kW (204 KS) ima električni doseg od 79 km, dok sportskije orijentirani GTE model sa 180 kW (245 KS) može bez emisija ispušnih plinova prevaliti pet kilometara manje.
AutoMoto / Flash | 27. 02. 2021. u 07:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volkswagen ponovno pokazuje kako radi na potpunoj elektrifikaciji kompletne game svojih modela. Sukladno tome ponudu Golfa nadopunio je još jednim plug-in modelom.

Nakon već dobro znane GTE oznake, sada je tu i eHybrid Style. Golf eHybrid konstruiran je za maksimalnu razinu komfora, a razvija snagu od 150 kW (204 KS). 

Učinkoviti Golf GTE sa snagom od 180 kW (245 KS) ulaže u najvišu razinu sportskih performansi.

U usporedbi s plug-in hibridnim pogonom prethodnika, nove plug-in hibridne verzije Golfa karakterizira povećanje sadržaja energije baterije za čak 50 posto (13 kWh), što omogućuje veći doseg u električnom pogonu. Kada je baterija napunjena, Golf eHybrid i Golf GTE kreću na električni pogon. Golf eHybrid prelazi udaljenosti do 79 kilometara na potpuno električni pogon, dok Golf GTE može prijeći čak 74 kilometra bez lokalnih emisija.

E-Mode omogućuje vožnju na potpuno električni pogon i na brzim cestama. Pri većim brzinama i ovisno o odabranom hibridnom modusu, profilu vožnje ili stanju napunjenosti baterije automatski će se uključiti i TSI motor (benzinski turbomotor). Pogon se tada nalazi u ekonomičnom modu Hybrid, u kojem se mogu realizirati ukupni dosezi od 870 km (prema WLTP-u) kod modela e-Hybrid odnosno 745 km kod modela GTE.

Za promjenu stupnjeva prijenosa uvijek se rabi 6-stupanjski DSG automatizirani mjenjač s dvije spojke. Na dužim se putovanjima može sačuvati električna energija za ulazak u urbano područje kako bi u gradu bila moguća vožnja bez lokalnih emisija.

Golf eHybrid dolazi u Style verziji opreme, dok je kao i kod svog prethodnika, Golf GTE opet u ponudi kao samostalni model s odgovarajućom individualiziranom GTE opremom. Vozilo će u svakom slučaju uvijek biti opremljeno značajkama kao što su Digital Cockpit Pro (digitalni instrumenti), navigacijski sustav Discover Media uključujući Streaming & Internet, DAB+, sustav prepoznavanja prometnih znakova i višenamjensko kožno kolo upravljača, javlja AutoNet.

Tu su i sportska komforna sjedala (eHybrid), Travel Assist za potpomognutu vožnju pri brzini do 210 km/h, potpora kočenja u nuždi Front Assist, automatski klima-uređaj Air Care Climatronic, start-stop sustav s rekuperacijom energije kočenja, lokalni sustav upozorenja Car2X, novi sustav za pokretanje bez ključa Keyless Start, LED plus glavna svjetla i LED stražnja svjetla te kotači od lakog metala.

Golf GTE također je opremljen detaljima poput individualiziranih branika, individualiziranih premijskih sportskih sjedala s integriranim naslonima za glavu i LED svjetlosnom trakom u rešetci hladnjaka. S novim Golfom eHybrid te već od ranije dostupnim modelom Golfom GTE, Volkswagen je upotpunio ponudu najprodavanijeg Volkswagenovog modela jer tu su još i Golf GTI, Golf GTI Clubsport, Golf GTD i Golf R. Naravno, ne zaboravimo ni djelomično hibridne modele, tzv. “mild hibride“ koji također preuzimaju sve važniju ulogu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close