Strpljenja

Večeras se očekuju kolone vozila na putu Mostar - Sarajevo

Večeras očekujemo duže kolone vozila na putu Mostar-Sarajevo, pa molimo vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.
AutoMoto / Flash | 23. 07. 2023. u 15:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pojačan je promet vozila na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini.

''Večeras očekujemo duže kolone vozila na putu Mostar-Sarajevo, pa molimo vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz prometa kada iza sebe primjete dugu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja'', navode iz BIHAMK-a.

Zbog izvođenja sanacijskih radova na mostu Gorica, za promet je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila prometuju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova

Sporije zbog radova tijekom dana prometuje se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), kao i na ulazu u Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila prometuju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima: Izačić, Hum, Deleuša, Zupci i Gradiška pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, kao i na prelazu Bosanski Brod na ulazu u našu zemlju, dok je na graničnom prelazu Donja Gradina pojačana frekvencija vozila u oba smjera. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Pojačan promet prema moru 

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prelazima, priopćio je Hrvatski autoklub (HAK) koji vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocest A1 Zagreb-Ploče-Karamatići vozi se usporeno u koloni u pokretu, posebno u zonama tunela, čvorova i odmorišta, između čvora Bosiljevo II i naplate Lučko u smjeru Zagreba

Pred naplatom Lučko u oba smjera kolone su oko kilometar, a pred naplatom Demerje u smjeru Zagreba oko tri kilometra.

Pred graničnim prelazom Bajakovo kolona teretnih vozila u smjeru Srbije je oko dva kilometra.

Pred naplatom Goričan u smjeru Mađarske kolona je oko kilometar.

Između čvorova Križišće i Šmrika u smjeru Krčkog mosta kolona je oko kilometar te je preporuka prema Crikvenici i Novom Vinodolskom koristiti čvor Hreljin.

Zbog požara vozi se jednim prometnim trakom kod mjesta Ratac kod Slanog (Dubrovačko-neretvanska županija).

Kopirati
Drag cursor here to close