Prometna signalizacija

Uništeno 340 prometnih znakova, šteta 80.000 KM

Tijekom prošle godine uništeno je ili teško oštećeno više od 300 prometnih znakova, 10 prometnih ogledala, šest svijetlećih prometnih znakova, dok je 30 oznaka za autobusna stajališta u potpunosti uništeno.
AutoMoto / Flash | 24. 01. 2019. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošle godine je na području grada Banja Luke uništeno više od 340 prometnih znakova i ostale prometne signalizacije, zbog čega je gradski proračun oštećen za 80.000 KM, priopćeno je iz gradskog Odjela za promet i putove.

Prema evidenciji Odjela, tijekom prošle godine uništeno je ili teško oštećeno više od 300 prometnih znakova, 10 prometnih ogledala, šest svijetlećih prometnih znakova, dok je 30 oznaka za autobusna stajališta u potpunosti uništeno.

"U proteklom periodu pojačan je trend namjernog uništavanja i oštećenja vertikalne prometne signalizacije, pri čemu, osim materijalne štete, dolazi i do narušavanja sigurnosti svih sudionika u prometu. Proračun grada je zbog ovoga pretrpio štetu od 80.000 KM", ističu iz nadležnog odjela, javlja Srna.

Iz Odjela navode da se saobraćajna signalizacija uništava na brojne načine - od ispisivanja grafita, rušenja, pa sve do lomljenja, a osim toga, u nekoliko puta su prometni znakovi i ukradeni.

"Usprkos brojnim upozorenjima i apelima, ova pojava nema tendenciju opadanja. Posljedice ovog vandalskog ponašanja mogu biti tragične, jer se neovlaštenim uklanjanjem, oštećivanjem i uništavanjem saobraćajnih znakova, ugrožava sigurnost svih sudionika u prometu i može doći do nesreća i tragičnih posljedica", ocjenjuju iz ovog odjela.

Kopirati
Drag cursor here to close