Japan

Ukinuti automobile koji troše gorivo do 2035.

Da bi ubrzala širenje upotrebe električnih vozila, Vlada namjerava značajno smanjiti cijenu baterija do 2030. godine.
AutoMoto / Flash | 25. 12. 2020. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japan namjerava ukinuti automobile koji troše gorivo u narednih 15 godina i dostići nultu emisiju ugljen dioksida, kao i da generira dva bilijuna dolara rasta u zelenim tehnologijama do 2050. godine, objavila je danas Vlada.

"Strategija zelenog rasta" podrazumijeva orijentaciju na vodik u automobilskoj industriji, a ovo je akcijski plan čiju je realizaciju obećao premijer Yoshihide Suga u listopadu.

Suga je rekao kako su zelene investicije prioritet u obnovi ekonomije od posljedica pandemije Covid-19 i da bi se Japan uskladio s EU, Kinom i ostalim zemljama koje imaju ambiciozne planove ove vrste.

Vlada će ponuditi poreske poticaje i ostalu financijsku podršku kompanijama u iznosu od 870 milijardi dolara godišnje kroz zelene investicije do 2030. godine i 1,8 bilijuna dolara do 2050. godine, piše Srna.

Planirano je da vozila koja troše gorivo budu zamijenjena do 2035. godine vozilima s električnim pogonom, uključujući hibridne automobile i one koji koriste gorivne stanice.

Da bi ubrzala širenje upotrebe električnih vozila, Vlada namjerava značajno smanjiti cijenu baterija do 2030. godine.

Istovremeno se planira povećanje potrošnje vodika na tri milijuna tona do 2030. godine i oko 20 milijuna tona do 2050. godine sa sadašnjih 200 tona godišnje u proizvodnji energije i prometu.

Video: Chris Rea ~ Driving Home For Christmas 
Kopirati
Drag cursor here to close