Mjera predostrožnosti

U općini Prozor-Rama provodi se dezinfekcija svih dostavnih vozila

Ne može se ući u Prozor-Ramu bez dezinfekcije automobila
AutoMoto / Flash | 06. 04. 2020. u 15:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema odredbi Stožera civilne zaštite Prozor-Rama  u ponedjeljak 6. travnja 2020. godine započela je dezinfekcija svih dostavnih vozila koja dovoze robu na područje općine Prozor-Rama, piše portal Ramski vjesnik.

Dezinfekcija se vrši na ulazu u Prozor, kod Vatrogasnog doma gdje djelatnici DVD-a „Rama“ vrše dezinfekciju uz asistenciju policije. Nakon dezinfekcije vozači dobiju potvrdu o izvršenoj radnji.  

Dezinfekcija se vrši od kraja do početka novog policijskog sata. Većina dostavnih vozila stiže u prijepodnevnim satima tako da se ne čeka kasno poslijepodne.

Tijekom prvog dana poduzete mjere dezinficirano je do 14 sati više od 40 vozila.

Predsjednik Stožera civilne zaštite Prozor-Rama i načelnik općine dr. Jozo Ivančević je kazao o poduzetoj preventivnoj mjeri: ''U cilju zaštite građana naše općine poduzimamo sve mjere za koje smatramo da pomažu prevenciji. Drago mi je da naše službe izvrsno surađuju i da građani poštuju i prihvaćaju mjere. Hvala Bogu još nema oboljelih u našoj općini i borimo se da takvih i ne bude. Ne treba se opuštati nego i dalje trebamo biti svi oprezni i poštivati odredbe i upute. Posebno su važna ova naredna dva tjedna, posebice jer dolazi blagdan Uskrsa. Nitko nama neće pomoći doli sami sebi. Znam da je vrijeme pogodno i za izlazak i  radove u vrtovima, voćnjacima i njivama, no, držimo svi socijalnu distancu i ostanimo doma koliko je to god moguće.''

Provedbu ove mjere nadzire Sanitarna inspekcija općine Prozor-Rama.

Sanitarni inspektor Zvonimir Faletar kazao je o ovoj mjeri:

''Sva poduzeća, pravne i fizičke osobe koje vrše dostavu roba, svojih proizvoda putem dostavnih vozila na područje općine Prozor-Rama sa sjedištem u drugim mjestima u BiH dužni su  izvršiti mjere preventivne dezinfekcije  vanjskih i unutarnjih dijelova vozila prije istovara robe u trgovačke radnje na područje općine. Dezinfekciju vrše djelatnici DVD-a „Rama“ kod Vatrogasnog doma. S ovom mjerom započelo se u ponedjeljak 6. travnja 2020. i vršit će se do daljnjega.“

Velike zadaće i odgovornosti u cijeloj ovoj pandemiji koronavirusa ima Civilna zaštita općine Prozor-Rama.  Svakodnevno dobivamo od njih detaljne izvještaje o stanju.  

Vatrogasci DVD-a „Rama“ imaju pune ruke posla. Svakodnevno imaju više vatrogasnih intervencija, a pored toga dobili su i zadaću dezinfekcije dostavnih vozila. 

Načelnik Stožera civilne zaštite Prozor-Rama Pero Kovačević osvrnuo se na rad  Civilne zaštite i vatrogasaca DVD-a „Rama“ te je kazao:

''Civilna zaštita izrazito odgovorno ispunjava svoju zadaću. Drago mi je da su se do sada javili brojni volonteri za potporu  Civilnoj zaštiti i Crvenom križu. Suradnja svih institucija je više nego odlična i to je ono što nas sve raduje u ovo vrijeme. Moram pohvaliti odgovorno ponašanje građana s obzirom na upute i mjere nadležnih za suzbijanje širenja koronavirusa. Međutim, zabrinjava pretjerano paljenje trave i korova koje često dovodi do velikih požara. Naši vatrogasci  su stalno na terenu i rade više nego što je to izdrživo te su na izmaku snaga.  Stožer civilne zaštite Prozor-Rama je zatražio istražne radnje kako bi bili pronađeni i kažnjeni oni koji nekontrolirano pale. Pored ove borbe protiv pandemije koronavirusa još da se moramo boriti protiv velikih požara. Apeliramo na sve koji čiste svoje njive da ne pale nekontrolirano i da ne ostavljaju otvoreni plamen bez nadzora. Posljedice mogu biti katastrofalne''.

Zato, ako baš ne morate, ostanite doma i olakšajte svima.

Kopirati
Drag cursor here to close