Smanjite brzinu i vozite manje

U Njemačkoj pozivaju vozače na štednju

AutoMoto / Flash | 03. 05. 2022. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka je jedna od najovisnijih europskih zemalja o ruskim energentima, a stvari su se dodatno zakomplicirale nakon što se odlučila odreći nuklearki.

U Njemačkoj su itekako svjesni svoje energetske ranjivosti te trenutno rade na prevenciji kako bi što jači dočekali izazovna vremena. Ljeto će proći, a onda će doći zima tijekom koje će drastično skočiti potrošnja energenata, prenosi Index.hr.

Stoga se već sada poziva na štednju, a među najglasnijima je Njemački autoklub ADAC, koji je pokrenuo akciju kojom se poziva vozače da doslovno maknu nogu s gasa. Ideja je potrošiti manje goriva pa u ADAC-u stoga poručuju svojim vozačima:

"Apeliramo na članove kluba da koriste manje goriva i tako smanje ovisnost o uvozu sirove nafte. Ovisnost naše zemlje o uvozu ruske energije velika je te ju je važno svesti na manju mjeru. Svaki pojedinac može dati doprinos tome", stoji u priopćenju ADAC-a.

Cilj je potpuno jasan. Bilo da voze sporije i štedljivije ili uopće ne voze, time bi se trebala smanjiti potrošnja fosilnih goriva. Manjom potrošnjom pokušali bi stvoriti određene rezerve s kojima bi u koliko-toliko boljoj poziciji dočekali zimu.

"Na našoj stranici možete naći savjete kako smanjiti potrošnju goriva. Sve u svemu, samo sporijom vožnjom možete smanjiti potrošnju do 20 posto", poručuju iz Njemačkog autokluba.

Kad već nisu zbog ekologije, neka su to onda napravili zbog geopolitičke situacije i utjecaja koje ona ima na pojedine europske zemlje. Bugarska i Poljska trenutno to itekako osjete.

Kopirati
Drag cursor here to close