Kazna

U Njemačkoj je zabranjeno ostaviti otvoreni prozor na parkiranom automobilu - Evo koliko je kazna

Bilo je vruće pa je Borrmann otvorio dva prednja prozora automobila u vožnji. Kad je izašao iz automobila, rekao je da je zatvorio prozor na vozačevoj strani, ali je zaboravio na prozor na suvozačevoj strani.
AutoMoto / Flash | 17. 07. 2023. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ostavljanje jednog ili više prozora otvorenih kada parkirate automobil, primjerice zbog vrućine, kažnjivo je u Njemačkoj. To je na svom džepu osjetio vozač u njemačkom gradu Rosenheimu. Herbert Borrmann (65) početkom srpnja parkirao je svoj električni Volkswagen ID.3 u središtu grada Rosenheima, piše revija HAK.

– Samo sam htio obaviti jedan posao – rekao je novinaru Bilda. Bilo je vruće pa je Borrmann otvorio dva prednja prozora automobila u vožnji. Kad je izašao iz automobila, rekao je da je zatvorio prozor na vozačevoj strani, ali je zaboravio na prozor na suvozačevoj strani.

No to je kazneno djelo u Njemačkoj i Borrmann je kažnjen. Ostavili ste svoje vozilo i niste ga osigurali od neovlaštene uporabe – piše na kazni.

Umirovljenik je prekršio svoju dužnost opreza, koja je sadržana u člancima 14 i 38a njemačkog Zakona o cestovnom prometu. Vozači su dužni osigurati vozilo od neovlaštene uporabe – uključujući i zatvaranje prozora. Pletio je samo 15 eura, ali kazna je – kazna! Zakonodavac se očigledno pobrinuo da policija ne radi nepotreban posao, odnosno da se barem malo limitira broj krađa.

 

Kopirati
Drag cursor here to close