Nakon pandemije

Tvornica Aston Martin Red Bull Racing opet počela proizvoditi F1 vozila

Pripreme za početak prvenstva Formule 1 počele su uoči otvaranje sezona na Velikoj nagradi Austrije koja će se održati 5. srpnja na stazi Red Bull Ring u Spielbergu.
AutoMoto / Flash | 08. 06. 2020. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvornica Aston Martin Red Bull Racing u britanskom Milton Keynesu otvorila je prošli tjedan svoja vrata za rad na F1 bolidima prvi put u posljednja dva mjeseca, nakon što je u prethodnoj razini radila na ventilatoru BlueSky kao dio suradnje na projektu Pitlane.

Pripreme za početak prvenstva Formule 1 počele su uoči otvaranje sezona na Velikoj nagradi Austrije koja će se održati 5. srpnja na stazi Red Bull Ring u Spielbergu.

Ipak, tvornica nije utihnula u prethodnim mjesecima s obzirom da je tim svoju tehničku vještinu u naprednim tehnologijama iskoristio za podršku britanskom nacionalnom zdravstvenom sustavu (NHS) u borbi protiv COVID-19.

Foto: Red Bull PR / Tvornica Aston Martin Red Bull Racing

Kao dio suradnje na projektu Pitlane između sedam F1 timova sa sjedištem u Velikoj Britaniji, dizajneri i inženjeri Aston Martina su, zajedno s kolegama iz Renaulta, bili zaduženi za izgradnju BlueSky ventilatora za kratkotrajno ventiliranje u hitnim slučajevima i na intenzivnoj njezi.

Iako je za izradu prototipa i dobivanje dozvole regulatorne agencije za medicinske i zdravstvene proizvode nedostajalo tek nekoliko dana, proizvodnja je obustavljena jer se NHS okrenuo drugim načinima liječenja pacijenata.

Bez obzira na to, jednostavan ventilator za pozitivni tlak, čiji je kreator doktor Alastair Darwood, neće nestati jer se inovativni dizajn može koristiti u drugim slučajevima hitne pomoći.

U tvornici Aston Martin Red Bull Racing se nadaju da je najgora kriza iza Velike Britanije, te da svoju hrabrost i znanje mogu opet usmjeriti ka onome što tim voli i što najbolje radi – izgradnji pobjedničkih trkaćih automobila.

Kopirati
Drag cursor here to close