Ne vjeruje računalu

Trump ne vjeruje automobilima bez vozača, naziva ih smrtonosnim zamkama

Američki predsjednik Donald Trump definitivno nije obožavatelj automobila bez vozača, tvrde tamošnji mediji.
AutoMoto / Flash | 18. 03. 2019. u 16:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik definitivno nije obožavatelj automobila bez vozača, tvrde tamošnji mediji. Štoviše, svoju odbojnost javno je pokazao nekoliko puta, a u pitanje je dovedena i državna podrška razvoju novih tehnologija za prijevoza putnika, prenosi Tportal. 

Američki predsjednik Donald Trump definitivno nije obožavatelj automobila bez vozača, tvrde tamošnji mediji. Četiri neovisna izvora potvrdila su Axiosu da Trump gaji duboko nepovjerenje prema bilo kakvoj vrsti samovoznih automobila.

Ponekad se toliko zanese da vrlo živahno objašnjava zašto mu se ne sviđaju takva vozila i glumi prizore nesreća u kojima bi sudjelovali autonomni automobili.

Jedan izvor prepričao je događaj u kojem se Trump zanio u priču i lamatao rukama dok je govorio: 'Možeš li zamisliti, sjediš na stražnjem sjedalu i odjednom ovaj automobil počinje vrludati, a ti ne možeš zaustaviti tu j...nu stvar?'

Drugi izvor opisao je predsjednika kao 'skeptika' kad je riječ o automatiziranim vozilima, a tehnologiju potrebnu da bi automobil vozio vez vozača okarakterizirao je 'ludom'.

Treći izvor čuo je Trumpa kako o toj temi raspravlja u svom golf klubu 2017. godine. Neki član kluba sav se uzbuđen hvalio kako je kupio novi Teslin automobil, na što mu je Trump odgovorio: 'Da, super je to, ali ja nikad ne bih ušao u takav auto... Nikakvom računalu ne vjerujem toliko da bih mu dao da me vozi naokolo.'

Uostalom, američki je predsjednik iste te godine nakon sastanka s izvršnim direktorima velikih kompanija u Bijeloj kući, Elonu Musku u lice rekao da su mu tradicionalni automobili draži od Teslinog autopilota.

Elaine Chao, iskusna političarka koja u Trumpovoj administraciji nadzire pitanja transporta, najavila je pokretanje novog vijeća koje će podržati nove tehnologije prijevoza, uključujući razvitak autonomnih vozila.

Međutim, jedan je izvor za Axios rekao da bi Trump mogao blokirati projekt i pokretanje regulatornog okvira za autonomna vozila, jer ih ionako naziva 'smrtonosnim zamkama izvan kontrole'.

Kopirati
Drag cursor here to close