Malac genijalac

Tinejdžer pronašao bug koji mu omogućuje da na daljinu upravlja Teslinim vozilima

Iako bi mnogi možda pomislili drugačije, mladi David Colombo navodi da ovo nije ranjivost u Teslinoj infrastrukturi, već da su za to krivi upravo vlasnici vozila.
AutoMoto / Flash | 14. 01. 2022. u 17:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

David Colombo, 19-godišnji haker i stručnjak za IT sigurnost, pohvalio se na svom Twitter računu da je pronašao način da na daljinu upravlja s više od 25 Teslinih vozila u 13 različitih zemalja.

''Sada mogu daljinski izvoditi naredbe na preko 25 Teslinih vozila u 13 zemalja bez znanja vlasnika. To uključuje onemogućavanje Sentry Modea, otvaranje vrata i prozora, pa čak i pokretanje vožnje bez ključa'', napisao je Columbo u objavi na Twitteru.

Osim toga, kaže i da može vidjeti točnu lokaciju vozila i je li vozač u njemu. Našalio se i da može uključiti popularnu meme pjesmu Ricka Astleya na YouTubeu i pojačati ju na najjače, što je, kako ističe Colombo, zapravo vrlo opasno, javlja Bug.

Međutim, dobra je vijest da Colombo barem ne može kontrolirati Teslin upravljač, gas ili kočnicu. Mladi je haker na svom Twitteru naveo i da ovo nije ranjivost u Teslinoj infrastrukturi, već da su za to krivi vlasnici, koje, na njihovu žalost, ne može kontaktirati.

U svakom slučaju, Colombo je prijavio problem Teslinom sigurnosnom timu koji se već bacio na istraživanje ovog slučaja, prenosi Ars Technica.

Kopirati
Drag cursor here to close