Dubai

Sunderland se prije Dakar relija popeo na sami vrh najviše zgrade na svijetu

Sunderland se popeo na sami vrh čuvenog tornja, pridruživši se tako ekskluzivnoj listi slavnih osoba - među kojima su i filmske zvijezde Tom Cruise i Will Smith - koje su dosegnule vrtoglavu visinu na vrhu 828 metara visokog nebodera.
AutoMoto / Flash | 11. 01. 2022. u 13:56 Bljesak.info
Dakar Rally Hero Sam Sunderland

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski motociklista u Saudijskoj Arabiji lovi svoju drugu titulu na Dakar reliju. Za reli se pripremao i u Dubaiju, gdje je vozio između kultnih lokacija i znamenitosti te stajao na samom vrhu najviše zgrade na svijetu - tornja Burj Khalifa.

Sunderland je svoju prvu titulu pobjednika Dakar relija osvojio 2017. godine u Južnoj Americi. Nakon što je prošle godine bio treći, odlično je započeo ovogodišnje izdanje najčuvenijeg svjetskog relija, koji se vratio na izazovni teren saudijske pustinje. Pobjednici Dakara 2022 bit će krunisani 14. siječnja.

Jedan od ključnih razloga Britančevog uspona do vrha svjetskog motociklizma u proteklom desetljeću je i njegova odluka da kao lokaciju za trening odabere Dubai, kako bi naučio da s lakoćom savladava pješčane dine.

''U Dubaiju sam živio nešto više od deset godina, i to je mjesto koje mi je omogućilo da ostvarim svoj san i postanemnatjecatelj na Dakar reliju. Bez toga, teško je reći da li bih ikada postao svjetski prvak'', otkrio je Sunderland, koji je 2019. osvojio i prestižno FIM Svjetsko prvenstvo u cross-country reliju.

Pred početak najnovijeg Dakar relija, vozač Gas Gas Factory Racinga ponovo je posjetio Dubai i na motociklu se provezao pored niza čuvenih znamenitosti, na putu do najviše zgrade na svijetu - tornja Burj Khalifa.

Sunderland se potom popeo na sami vrh čuvenog tornja, pridruživši se tako ekskluzivnoj listi slavnih osoba - među kojima su i filmske zvijezde Tom Cruise i Will Smith - koje su dosegnule vrtoglavu visinu na vrhu 828 metara visokog nebodera.

Ovaj 32-godišnji motociklista rodom iz Portsmoutha na svom je putu prošao brojne lokacije i predjele koji simbolizuju Dubai, vozeći kroz područja kojima niko ranije nije vozio motocikl.

Prelazeći iz starog u novi Dubai, Sunderlandovo živopisno putovanje uključilo je vožnju stazama za mountain bike u Hatti, legendarnim pješčanim dinama pustinje Al Faqa i travnjacima golf terena.

''Mnogo mi znači što sam mogao ponovo doći ovdje i dobiti priliku da vozim na mjestima na kojima niko nije vozio, a to što sada mogu reći da sam stajao na samom vrhu najviše zgrade na svijetu pomalo je nadrealno'', izjavio je motociklista.

Kopirati
Drag cursor here to close