Oprezno

Stanje na cestama: Snijeg, led i vjetar

AutoMoto / Flash | 18. 01. 2017. u 06:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog snježnih nanosa na putnim pravcima Glamoč-Mlinište i Drvar-Bosanski Petrovac obustavljen je promet za teretna vozila preko 7,5 tona.

Sporije se prometuje na većini puteva u Bosni i Hercegovini, a posebno se izdvajaju dionice preko planinskih prevoja, gdje ugaženog snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm.

Na putnom pravcu Sarajevo-Rogatica (na području Romanije), obvezna je upotreba lanaca za teretna vozila. U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni dodatne poteškoće vozačima pravi jak vjetar, koji stvara snježne nanose.

U ostalim područjima kolovoz je pretežno mokar, a zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu. Posebno se izdvajaju mostovi, vijadukti, kao i prilazi tunelima. Ekipe putne službe su na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno.

Iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obvezna za sve kategorije vozila.

Zbog lošeg stanja kolovoza i čestih prometnih nezgoda, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, zabranjen je promet za teretna vozila s prikolicom i šlepere na graničnim prijelazima Izačić i Orašje. Također, zbog loših vremenskih uslova u Crnoj Gori, granični prijelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) zatvoren je za teretna vozila.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktualni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na tim prijelazima prometuje usporeno.

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close