Od 2 do 10 tisuća dolara

Skočila cijena Tesla automobila

Najjeftiniji Model 3 od ovog tjedna skuplji je za 2 tisuće dolara, dok je cijena Modela X skočila za čak 10 tisuća dolara.
AutoMoto / Flash | 15. 03. 2022. u 16:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elon Musk poznat je po svojoj kontroverznoj komunikaciji putem Twittera - ponekad na toj mreži objavljuje sadržaj zbog kojeg se zapitate je li mu račun hakiran, no često tvita potencijalne planove i sljedeće poteze za svoje tvrtke.

Tako je nedavno na Twitteru napisao kako i u Tesli i u SpaceX-u svjedoče značajnoj inflaciji, a nekoliko dana nakon toga Tesla je promijenila cijene svojih automobila te su. pod utjecajem inflacije i globalnih zbivanja, cijenu na američkom tržištu porasle.

Još prije njegove objave na Twitteru, prošli tjedan cijena za modele s baterijama velikog kapaciteta porasla je za tisuću dolara, a ovaj tjedan porasle su dodatnih 2 ili više tisuća dolara, ovisno o modelu.

Cijena najjeftinijeg modela u SAD-a, Modela 3 sa stražnjim pogonom sada je veća za 2 tisuće dolara i automobil sada stoji 47 tisuća dolara, dok je model s dva motora i pogonom na sva 4, nakon spomenutog prošlotjednog poskupljenja od tisuću dolara, sada skuplji za još 2500 dolara, prenosi Zimo.

Njegova cijena sada iznosi 54.500 dolara. Model 3 Performance skuplji je za 3 tisuće dolara i njegova cijena iznosi 62.000 dolara, dok nakon poskupljenja od 2 tisuće dolara, Model Y sada stoji 63 tisuće dolara, odnosno njegova verzija Performance sada stoji 68.000 dolara, što je povećanje od 3 tisuće dolara.

Poskupili su i flagship modeli Tesle, i to Model S za 5 tisuća dolara, odnosno 10 tisuća dolara za Model X. Njihova početna cijena sada iznos od 100.000, odnosno za Model X 115 tisuća dolara.

Nove cijene odnose se samo za nove narudžbe automobila, dok će oni koji su ranije naručili svoje Tesle automobile platiti po nižim cijenama.

Kopirati
Drag cursor here to close