Rimac predstavio prvi novi automobil koji je Bugatti Rimac dizajnirao pod njegovim vodstvom

Mate Rimac, osnivač tvrtke Rimac Automobili i glavni izvršni direktor proizvođača automobila Bugatti Rimac, predstavio je prvi novi automobil koji je Bugatti Rimac dizajnirao pod njegovim vodstvom
AutoMoto / Flash | 20. 08. 2022. u 09:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mate Rimac, osnivač tvrtke Rimac Automobili i glavni izvršni direktor proizvođača automobila Bugatti Rimac, predstavio je prvi novi automobil koji je Bugatti Rimac dizajnirao pod njegovim vodstvom, piše Index.hr.

Radi se o modelu Bugatti W16 Mistral, a kako stoji na Facebook stranici Bugattija, ime je dobio po vjetru koji puše na jugu Francuske.

"Dame i gospodo, Bugatti W16 Mistral. Prvi novi Bugatti osmišljen i razvijen pod vodstvom Bugatti Rimca. Ovaj model bit će posljednji te vrste prije nego što prijeđemo na sljedeću generaciju hibridnih Bugattija. Napravit će se 99 jedinica po cijeni od 5 milijuna eura.

Proteklih smo tjedana automobil pokazivali samo postojećim vlasnicima Bugattija i njima se automobil toliko svidio da je već potpuno rasprodan. Bugatti je stoga ponovno rasprodan (nema novog Bugattija koji se danas može naručiti). Proizvodi kapaciteti popunjeni su do kraja 2025. godine. Čestitamo cijelom timu na ovom nevjerojatnom postignuću", objavio je Rimac na Facebooku.

Index podsjeća kako je kompanija Mate Rimca postala većinski vlasnik Bugattija u srpnju prošle godine, a kompanija Rimac Automobili postala je Rimac Grupa podijeljena na dvije kompanije - Bugatti Rimac i Rimac Technology.

Kopirati
Drag cursor here to close