Tehnološko partnerstvo

Rimac Automobili sa Seatom surađuju na razvoju trkaćeg automobila CUPRA e-Racer

Iz Rimac Automobila su potvrdili kako su u tehnološkom partnerstvu sa Seatom radili na njihovoj novoj liniji automobila stvorenoj za utrke.
AutoMoto / Flash | 05. 07. 2018. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ožujku ove godine Seat je predstavio svoju novu marku vozila Cupra, pod kojom planiraju na tržište plasirati isključivo sportske automobile.

Ovih je dana prvi model CUPRA e-Racer električnog trkaćeg bolida viđen na testnoj stazi u zagrebačkom Mičevcu, a iz Rimac Automobila ubrzo su i potvrdili kako su ostvarili tehnološko partnerstvo sa Seatom i pomogli im u razvoju ovog bolida.

Svrha testnih vožnji u Hrvatskoj bila je provjeriti integraciju baterijskog sustava u ovaj automobil i obaviti podešavanja pogonskog sustava, kako bi već sljedeće godine CUPRA e-Racer mogao nastupiti u E TCR (touring car) klasi utrka. Motor e-Racera može proizvesti najviše 680 konjskih snaga, ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,2 sekunde, dok mu najviša brzina iznosi 270 km/h.

Iz Rimac Automobila ovom su prilikom istaknuli kako je riječ o 100% električnom trkaćem automobilu, te kako suradnja sa Seatom na ovom projektu potvrđuje kako kompanija iz Svete Nedelje ima pravi "trkaći DNK", piše Bug.hr.

Mate Rimac ovom je prilikom izjavio: "Ovaj uzbudljivi projekt u našem portfelju će nam postaviti izazove u pogledu ispunjavanja očekivanja vezanih uz performanse i sigurnost trkaćih automobila, te će nas potaknuti da damo najbolje od svojih tehničkih mogućnosti".

I ovom suradnjom kao i do sada objavljenim partnerskim ugovorima s Porscheom, Aston Martinom, Koenigseggom i drugima Rimac Automobili potvrđuju svoj status pouzdanog tehnološkog partnera globalnim proizvođačima u automobilskoj industriji u proizvodnji vozila visokih performansi, zaključuju iz ove kompanije.

Kopirati
Drag cursor here to close