Vozili smo

Prvi u BiH: Koleos u rukama Bljeska

AutoMoto / Flash | 05. 07. 2017. u 11:58 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se službeni dolazak na naše tržište očekuje tek na jesen, Bljesak.info je zahvaljujući zastupniku Renaulta, tvrtki Guma M, prvi imao priliku kratko se družiti s novom, drugom generacijom francuskog SUV-a.

Renault Koleos je, po onome što smo vidjeli i osjetili, jedna sasvim drukčija priča od prethodnika, koji je ipak bio prvi korak u nastupu francuskog proizvođača na SUV terenima.

Nakon prvih dojmova s novom generacijom Koleosa jasno je da je ostalo samo ime i kako s pravom u Renaultu očekuju da se, ovakav kakav je u drugoj generaciji, Koleos može itekako uhvatiti u koštac s renomiranom konkurencijom.

Model sada izgleda potpuno definirano, nastupa robusnije, čvršće i dizajnerski potpuno na tragu stilskih rješenja viđenih na Talismanu i Méganeu, što mu konačno daje Renaultov obiteljski štih, kojeg je prva generacija malo teže lovila.

Što se tiče motorizacije i pogona, Koleos će se na europskim tržištima moći dobiti s provjerenim i pouzdanim 1,6-litrenim i dvolitrenim dCi motorima sa 130, odnosno 175 KS, spregnutima s ručnim ili CVT mjenjačima te 2WD ili 4WD pogonom (samo uz 2.0 dCi).

Kako se ovakav auto kupuje i za poslovne i za obiteljske potrebe, jasno je da je pažnja posvećena prtljažniku, koji je ravnih stranica i prima 498 litara, a preklapanjem naslona raste do čak 1706 litara. Bogata oprema i iz Talismana poznati infotainment sustav aduti su u unutrašnjosti, koja je uređena potpuno u novom kućnom stilu Renaulta.

Više dojmova dobiti ćemo nakon dužeg testa Koleosa, već početkom jeseni, a dotle uživajte u slikama, gdje mu društvo pravi legendarni i neuništivi Renault 4.

Kopirati
Drag cursor here to close